Bankari u petak o nenaplativim kreditima

Bez autora
Mar 08 2013

Bankari će se u petak u Beogradu sastati da bi našli rešenje za nenaplative kredite date privredi. Taj skup, nazvan “Beogradska inicijativa” održaće se u zgradi NBS pod pokroviteljstvom Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF).Po pisanju beogradskih medija, bankari rešenje problema nenaplativih kredita vide u prilivu svežeg novca medjunarodnih finasijskih institucija čime bi se firmama omogućio reprogram starih obaveza.

Bankari u petak o nenaplativim kreditimaBankari će se u petak u Beogradu sastati da bi našli rešenje za nenaplative kredite date privredi, rečeno je agenciji Beta u Narodnoj banci Srbije (NBS).

Taj skup, nazvan “Beogradska inicijativa” održaće se u zgradi NBS pod pokroviteljstvom Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Po pisanju beogradskih medija, bankari rešenje problema nenaplativih kredita vide u prilivu svežeg novca medjunarodnih finasijskih institucija čime bi se firmama omogućio reprogram starih obaveza.

Kao opcija pominje se ideja da svi nenaplativi krediti budu preneti u jedan, poseban fond.

Po podacima NBS, ukupni nenaplativi krediti u Srbiji su na kraju 2012. godine iznosili 376 milijardi dinara, što je 18,6 posto ukupno odobrenih kredita. Udeo nenaplativih kredita odobrenih privredi je 19,5 posto ukupnog iznosa pozajmica tom sektoru, prenosi Beta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik